www.ULTRASLOKO.com: PSG ULTRAS
newsroom
newsroom newsroom newsroom
newsroom English version Начало За нас История Контакт
 
Посетете нашия магазин!
Подкастът LokoSf.Info
PSG ULTRAS

Провокации,сбиваня,вандализъм....около ПСЖ се сбълъскват белите от Коп оф Булон срещу привържениците от бедните квартали на Тигрис. Два различни свята, които си съперничът пред погледа на клуб който си играе с огъня.

Кока-Кола,санвичи или билети за по 5 евро? Причините и версийте за конфликта са различни. Едно е сигурно - той изухна 24 септември пред кафето на стадиона на Лио Ман. Едно спречкване между двама пияни...и двамата привърженици на ПСЖ,според един свидетел. Единият от Булон бойс другия от Тигрис Мистикс,една от групите на трибуната Отой,срещуположната на Булон трибуна.
Сметките са разчистени в 2 часа през ноща, след завръщането от гостуването...с бутилки и метални търби пред стадиона на ПСЖ. Според полицията, тези от Отой са атакаували първи. Раностметката е един привърженик от Булон Бойс сериозно ранен както и един заловен и по-късно осъден от Тигрис. Това е началото на един брутален сблъсък между фенове на един и същи клуб.

Провокации,мобилизиране, уговорени битки и арести - футбола няма вече нищо общо с този случай. По-скоро шок на различни култури смята един от привържениците на Отой, спречквания между трибуните за лидерската позиция на стадиона. И за финал една война на стадиона и улицата под погледа на един клуб безсилен срещу насилието на неговите фенове и на един раздразнен министър на вътрешните работи нямащ все още възможноста да разходи неговия Karcher из трибуните на стадиона. Друг обобщава - Парк де пренс е един врящ котел и може да избухне отвсякъде...

В Парк де пренс,всяка група има своята репутация, фигури, история и място. В дясно - Коп оф Булон, феодално владение на парижките привърженици. Най-високо, на втория етаж, официалните сдружения с на първо място,Булон Бойс. На долния етаж, секция Р2, чисти фашисти горещо пратикуващи нациския салют и маймунските крясъци.
На различни места из трибуната, независими и хулигани. Различни групировки но всичките под крилото на НАЦИОНАЛИЗМА. Булон е една солидарна и единна трибуна. Съществува семейната култура. Араби и черни не са добре дошли, те са ориентирани към другите трибуни от самите стюарди на клуба. Булон има солидна репутация, която привлича някои хора повече от други. Когато идвате от бедните квартали,отивате просто в Отой.

От другата страна се намират техните антиподи - трибуната Отой, изпарения от хашиш и едни УЛТРАС групировки по-космополитни. Полицията го забелязва първа - от няколко години, една нова генерация пристигна. С различен манталитет пренесен от уличния начин на живот. На пъво място Тигрис Мистикс, 500 човека, които останалите от Отой определят като добра група. Все пак малко хегемонни, защото при тигрисите има не по-малко луди от тези от среща. Преди от Булон чувахме "мръсни араби и чернилки", сега чуваме "шибани французи".

Булон срещу Отой или неизбежната конфронтация между привърженици на един отбор но не и на един свят ?
В началото привържениците на ПСЖ бяха бели,предимно крайно десни, които считаха трибуната Булон за освободена територия. Ултрасите от Отой искаха постепено да покажат, че и една мултикултурална популация може също да е привързана към ПСЖ. Всичко започва с думи на един транспарант на Тигрисите за 10-ия им рожден ден през 2003 - БЪДЕЩЕТО Е НА НАС.

Безпардонно противопоставяне срещу Булонската трибуна, силна с нейните 25 години съпорт. Последват няколко сериозни инцидента...

Войната между трибуните е декларирана. Тя няма да се сътои по време на сезона 2004-2005, където новия директор по сигурността на ПСЖ задължава всички да се съгласят въпреки различията им. Бившия комисар от Бордо, Жан-Пиер Ларрю се опита въведе отново реда в Парка...прекалено бързо и силно. СВЕЩЕНОТО СЪЕДИНЕНИЕ на всичките групи е последвано със запалени транспаранти, бойкот по трибуните както дори е заведено дело срещу клуба.
Ние сме првърнали в истинско лоби способно да притеснява ПСЖ, смята един ултрас. Доказателството е уволнението през май на мразения от всички Ларрю.

Различните управляващи в клуба толерират малко или повече съществуването на крайно десни хуулс фракции като взимат някои от тях на работа в клуба и за да балансират силите, приканваха появата на още УЛТРАС групировки в Отой. Изкушението в ПСЖ да интструметализират привържениците винаги е било силно. Важно е за клуба да предотварти инцидентите и противопоставянето между фенове.
Стадиона е мерило на съсществуващите социални проблеми. Не е и случайно, че точно 1 месец преди уличнитите инциденти из цяла Франция,спречкването в Лио Ман дава възможност на Булон да започне атаката срещу "сганта"

Всички са изнервени и скърцат със зъби потвърждава един от отговорните фактори на Булон Бойс.В интернет форумите се обсъждат възможности за наказателни екстрадирания. Трибуната Булон решава да вземе нещата в ръце и по-старите, които се бяха успокоили се завърнаха отново в трибуната. На 1ви октомври, денят на мача срещу Нант, от 11 часа 150 "независими" отиват на лов за Тигрис като ги изчакват около стадиона но последните не идват поради предвидените мерки за сигурност. Около Парк де Пренс,цари
ред- вдигнати ръце,патриотични песни, задържани млади негри и араби. Не по-малко от 85 хулигана са задържани,повечето от които пуснати малко
по-късно.
"Тигрис, манипулирани от анархистите на СНТ,пазени от ПСЖ" - обикновен траснпарант на пръв поглед но и ужасно обвинение спрямо всички УЛТРАС групи на Парк де Пренс, чиято легитимност се изразява именно във факта че са независми.
Политика никога не се отдалечава много от стадиона. Никола Саркози,министър на вътрешните работи, е вече там . Той се среща лично с
отговорниците на Тигрис и Булон Бойс по време на мача ПСЖ-Нанси за да успокои нещата. 3 часа след срещата, към полунощ, двайсетина хуулс атакуват офиса на Тигрис в Монтрой. Един от хулиганите,член на "Кежуъл Фирм" от трибуната Булон е задържан в притежание на кокаин. Други са разпознати от Тигрис но всичките представят аллибита. Един от тях, бивш работник в клуба е бил видян в кафе близо до стадиона от бивши играчи на клуба и Жан-Мишел Мутие,отговорник за сектора Про в ПСЖ...

Следват закани от страна на Министъра да въведе ред по трибуните чрез анти-хулигански мерки но враждебността има своята динамика, която мерките за сигурност не могат да предвидят. Отой привлича нови привърженици, доволни, че могат да се противопоставят на възгледите на Булон Бойс. От другата страна последните се радикализират в течение на конфликта.

30 октомври: 5 часа преди мача 100-ина хулигани са вече в Оксер.Домакините искат да си напълнят стадиона и им пробутват места за по 6 евро. По време на мача преминават безпроблемно през трибуните за да нападнат мястото където са Тигрис.Ареснала им е се състои от седелки,болтове,фаяносви плочки изкъртени от тоалетните на стадиона и всичко това пред погледа на Канал пюс и ТФ1. Когато няма повече от Тигрис, нападат арабите и накрая стюардите с метални търби. Добра футболна вечер без задържани...

Можем ли да сложим безпроблемно, един до друг хора, които ако не е футбола, никога не биха се срещнали...с празниците и мерките на Саркози нещата ще се успокоят временно за да избухнат отново...
СЛЕДВАЩОТО

* * *

Банкова сметка

Банкова сметка на УО "Железни бригади": BG24RZBB 9155 1027 7971 87
BIC: RZBBBGSF
Райфайзен Банк

Анкета


Какво провокира инцидента на трибуните на ст. "Локомотив" в края на мача с Хебър?Безочието на радостта на някои от привържениците на Хебър!

Според мен всичко случило се е режисиран и предизвикан сценарии!

Подадохме се на провокации, за да "приспим" страха на едни хора...

Сами сме си виновни! Трябваше да бъдем "трезви" в преценките и да сме с умерени действия.Публикувана от webmaster
гласувания: 31
Предишни анкети

Новини 2019
ПонВтСрЧетПетСъбНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
СЪОБЩЕНИЯ


webmaster
16 Sep : 17:41
Разгледайте снимки в Галерията от срещите срещу Литекс, Черноморец, Поморие и Несебър

Ако имате и Ваши фотографии и искате да попаднат в Галерията, изпращайте ги на ultrasloko@mail.bg с подходящ subject.

webmaster
10 Jan : 15:09
Огромна колекция от снимки от срещите на Локо София през есента на Втора професионална лига!

webmaster
22 Sep : 16:23
Разгледай в галерията снимки от шоуто на феновете, посветено на 88 години Локо София!

webmaster
15 Aug : 10:55
Нова статия - НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ БУФЕРИ! - взета от lokosf.info

webmaster
11 Jun : 15:45
Снимки в Галерията от срещите срещу Банско, Созопол, ЦСКА-София и Витоша Бистрица!


БАНЕР ГРУПА
Продукт на:
Full Support