Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Сря 06 Мар, 2013 8:47 Заглавие: |
|
|
http://ultras-bulgaria.net/5-3-2013-1/
Някой изобщо ще обърне ли внимание на селските дерибеи куки дето си правят каквото им скимне...  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PILATA

|
Пуснато на: Пет 15 Мар, 2013 0:53 Заглавие: |
|
|
МВР: При силен вятър избягвайте горните етажи на сгради и къщи
Най-добре е да се скрием в мазето
Това ли Ви обучават в "Академията" на МВР 4/5 години???
държавата ли да плаща вашето обучение да се крием в мазето?
скрийте се на майка ви в задния двор....  _________________ НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Сря 20 Мар, 2013 11:55 Заглавие: |
|
|
|
 |
парци

Регистриран на: 05 Сеп 2006 Мнения: 6703 Местожителство: Parc des Partcalence
|
Пуснато на: Пет 05 Апр, 2013 13:56 Заглавие: |
|
|
Цитат: | Ген. Михайлов: Цецовизацията в МВР гонеше измислени престъпления
Поръчки за натиск върху неудобните, некомпетентност и борба не с реална, а с режисирана престъпност. За това разказа в ексклузивно интервю пред БГНЕС известният генерал от МВР бившият директор на ОДМВР Стара Загора комисар Тончо Михайлов. За първи път висш полицай разкрива начина, по който силовото ведомство е било управлявано от министър Цветан Цветанов.
"В момента върви една реклама за цифровизацията – това, което е станало в МВР е в резултат от Цецовизацията", казва професионалистът. Разказът на Тончо Михайлов разкрива как една служба е фаворизирана политически, как са поощрявани послушните, а на тези, които не слушат, са образувани дела.
През 2009 г. той и всички негови стари колеги, които работят по това време и изграждат имиджа на Бойко Борисов като главен секретар познавали новия министър – Цветан Цветанов в друга светлина - "в качеството му на мъжката секретарка на г-н Бойко Борисов". Когато застава начело на МВР обаче, казва Михайлов - Цветанов се е променил и започнал да дава неадекватни заповеди. На първото събиране с ръководството на министерството и ръководителите на всички дирекции, Цветанов "се обърна към Вальо Йорданов – директорът на СДВР и му каза: Вальо, така както сме се разбрали. Искам от тук нататък новина – картинка, новина – картинка. Цитирам дословно, а един колега, който стоеше до мен каза: Добре де, ние министерство на новините ли ще ставаме от днеска. То прозвуча като анекдот". След като чул бисерите на Цветанов на тази среща подава рапорт за пенсиониране.
Преди да го пенсионира, Цветанов се опитва и му дава няколко поръчки, които трябва да изпълни и "начинът, по който искаше да бъдат изпълнени беше опорочен". "В правото има един такъв термин, когато начинът опорочава основанието, т. е. той примерно казва: Този човек до една седмица трябва да му измислите, трябва да го няма на терена, защото на нас ни пречи", разказва генералът от полицията.
Той дава за пример случай и с кмета на Гълъбово – Николай Тонев. "Същото нещо - там ни пречи, защото той го е превърнал на бащиния и т. н.", цитира министъра той. Въпреки това отива на среща и вижда как хората в Гълъбово са в правото си, води се протокол от нея, който изпраща на Цветанов. "Той побесня, той каза: значи ти не искаш да свършиш работа. Тази поръчка към ден днешен има своето развитие – кметът на Гълъбово, заедно с общинския съвет са организирана престъпна група, която е вкарана в съда, на която има хиляда ревизии извършени и тези ревизии са установили липса - 65 лв.! Разбирате ли колко години вече се върти това дело – ето това е поръчка, това са поръчковите дела", спомня си той.
Емоционално заявява, че МВР никога не е била в по низвергнато положение, защото "министър Цветанов в стремежа си да налага политическата си воля, той или те - са готови да смачкат всичко по пътя си, само и само да бъде наложена, а зад тази политическа воля смея да твърдя стои неговата лична и в дълбочина и личен интерес". Михайлов си го обяснява с това, че инвеститорите от ТЕЦ-овете са се обаждали на Цветанов, а и не само на него, за да искат помощ. "Не само на Цветанов и на Борисов и затова идва отгоре заповедта", каза той. А иначе и на инвеститорите е обяснявал, че органите на местна власт не са подчинени на централната. Те дори и започнали да водят друга политика с тази община, направили детски градинки, площадки, например. Това е според мен начинът на разбиране, а не да смачкаш човек, казва генералът.
Други поръчки да се притискат хора, които изброи и в момента се изпълняват са и политически. Такава е тази за Иса Бесоолу, представител на ДПС в региона на Павел баня, в Казанлъшкия регион. За него Цветанов също казал: Пречи ни, трябва…. "След моето заминаване, Иса Бесоолу беше арестуван", каза Михайлов. Още една такава политическа поръчка, която искал от него е за бившият директор на "Мини Марица Изток" Иван Марков, който по това време е бил мажоритарен кандидат на БСП за изборите тогава. За Марков не разказа много, но изтъкна: "той каквото е искал е постигнал, делата са му в съда".
Не се върви срещу човека, а се върви срещу грешката на човек. Именно това основно правило, според професионалиста не знае Цветан Цветанов. "Потенциалът и енергията на полицията, трябва да се употреби в доказването на това, което сте извършили, а не, че не сте ми симпатичен, не че ми пречите и вас трябва да ви няма на терена. Това е една от изконните истини, която той не знае". Дори в интервютата на вътрешния министър Михайлов забелязал, че Цветанов първо назовава хората, а не говори за престъплението. "Получава се прилагане не законосъобразно, а целесъобразно. А низ от целесъобразности води до беззаконие, това може би също той не го знае", каза специалистът.
Откакто Цветанов е дошъл в МВР, според Михайлов - той води борба не с автентичната престъпност, това, което става на терена по естествен начин, а води борба с инсценирана и режисирана от него престъпност, провокирана, което по същество е също престъпление в чисто правен аспект, но към него. Комисарят е категоричен, че Цветан Цветанов не разбира, говори силно, говори по неща, които той е измислил и не са от практиката. "Все едно аз като лекар да ви говоря за болести, които не съществуват, а ви говоря за това, което аз съм измислил. Той е абсолютно същият човек", обясни комисарят.
Той иска да докаже на Цветанов, че не разбира от тази работа, командва машината неадекватно, харчи много пари на данъкоплатеца и освен това се хвали с грешките си. Така например големите операции, с които се хвали пред партньорите в чужбина. За тях ген. Михайлов съвсем отговорно заяви, че в международен план ни дискредитират, защото дадени хора се хващат след чужда заповед. "Всичките операции – яхти, хероини, нас в международен план ни дискредитират, а Цветанов се хвали – ето защо той не успя да издържи изпита за Шенген. Това е един от най – големите недостатъци и вреда на България, които той е нанесъл. Той не успя. Той със спекулативни методи, с циркове, с филмчета от типа на новина – картинка не можа да измие очите на международните ни партньори. От страни в страна може да му вървяха номерата, но там не", заяви бившият висш полицай.
Даде пример и с лидера на ГЕРБ в Казанлък, за който в един момент идва европейска заповед за арест с основанието, че е организирал група в Белгия за точене на пари от банкомати с фалшиви пластики. "Идва заповедта – е какво е свършила България?", пита генералът и припомня, че Цветанов още същия ден се разграничил от него, но от другия ден се хвали, че с белгийските партньори работим много добре. "Какво сме добре? Ето това са тези случаи!".
За да подчертае тезата си, той дава за пример и проблемите, които имал с шефа на ГДБОП Станимир Флоров при друг случай - с Живко от Гълъбово, който е хванат в Иран с около 200 кг. хероин и е осъден на смърт. Когато става случаят, хората от ГДБОП в района му казват, че не знаят нищо за човека. След седмица обаче, когато случаят се огласява, Флоров звъни на неговия заместник и казва, че ще изпратят наблюдателното му дело в Стара Загора, защото е местен кадър. "Какво се оказа!? Наблюдателно дело, значи те са знаели и затова питам: Ако това беше минало, щеше ли някой, някъде да се обади?! Следователно ние ли извършваме трафика, ние ли го контролираме, с каква цел? Тогава докладвах на министъра, нищо не му направих". Той допуска, че те по някакъв начин са контролирали Живко, защото е работил за тях. "Да не бързаме да слагаме диагноза, но фактът, че имаш наблюдателно дело за един човек – първо трябва да кажеш с каква цел. Може да е направено с цел чадър, може да е хванат с цел да бъде хванат, ама защо не е хванат, защото е пуснат, значи нисък професионализъм! Много са въпросите", каза комисарят. Казва на министъра, но от всичко това обаче за него следва конфликт с ГДБОП и дело.
"Войната с престъпността трябва да бъде автентична, не измислена, не инсценирана. Това означава, че нашият учебник го пишат бандитите, не го пише Цветанов, не го пише Флоров", заяви професионалистът. Бандитът измисля престъплението, оперативният служител трябва да тръгне след него, да документира дейността му, да я докаже и да сложи тази документация на масата пред прокурор, а не "хващаш един наш сътрудник, да отиде да накара един друг да направи нещо, отиваме хващаме другия и казваме вижте какво хванахме. Това е инсцениране, провокиране, това си е своего рода престъпление на този, който го е измислил", обясни той и попита: Какво от това, че си се похвалил с 8 грабежа, които си разкрил, когато вместо 300, които са станали миналата година, тази година са станали 800.
Смея да твърдя, че този човек заобикаля един от най – големите проблеми, твърди професионалистът. Така по неговите сметки от 2009 г. насам за дирекция като Стара Загора трябва да станат около 4500 – 5000 престъпления, за 8 месеца след идването на ГЕРБ на власт те обаче са се увеличили с 2000. Който разбира ще ви го каже, само министърът не го казва това, а по същество ако в един такъв регион нарастват с 2000 престъпленията това се казва бум на престъпността и невъзможност за овладяването й. "Винаги Цветанов изтъква проблеми – международната криза, а къде оставяш некадърността - твоята и на екипа ти. Тази некадърност си личи още в промените. Моето самочувствие е в това, че аз съм работил 30 години онова, за което съм учил, имам и полицейско и юридическо образование. Готов съм да седна, да говоря и да излагам аргументи и факти във всяка една посока", убеден е той.
Според него полицията на България никога не е била по-дискредитирана пред обществото си, по – низвергната и в по-нещастно положение, защото маниерът на работа и новата политическа воля е: фаворизиране на един ГДБОП, който на нас изпълнява поръчки от всякакво естество, неглижираме всички останали служби, затъваме в битова престъпност, а точно там трябва да бъде хвърлено усилието.
"Голямата част от полицаите ненавиждат Цветанов затова, защото с това парадиране в общественото пространство той настройва и политическите си опоненти и обществото срещу полицията. Защото хората знаят много добре колко са ограбвани, колко са измъчени и колко добре са обслужвани. После, полицаите си дават много добре сметка, че се фаворизира една служба и само хората, които му изпълняват поръчките и другите ги е забравил, не са се сетили за полицаите", смята Михайлов. За да илюстрира зловредния, по думите му, резултат на Цветанов в това министерство даде за пример протестите в Гърция: полицаите когато протестират за заплати в Гърция народът е зад тях, тук полицаите, когато повдигнат въпроса - народът е срещу тях – ето това е ефектът, това е зловредният ефект на това самохвалене, на тази инсценирана престъпност, на това живеене по телевизията. Спомня си и че Бойко Борисов нарича полицаите братя и затова заключва: "Братя, братя, ама тоя техен брат се оказа май сестра, която работи по магистралите".
………………………………………
Генерал Тончо Михайлов има 30 – годишна кариера в полицията и се пенсионира от системата през септември 2009 година. /БГНЕС/ |
Евала на тоя чичко ушев му правим! _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PILATA

|
Пуснато на: Пет 05 Апр, 2013 20:01 Заглавие: |
|
|
копеле,
накракто,нема кой да чете толкова къси постове,
тоя бахур като беше "начело" с кво беше по различно
?
1312!!!!!!! _________________ НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Пон 15 Апр, 2013 14:59 Заглавие: |
|
|
Вчера на Уембли, неска в Нюкасъл...чичка уинс!
|
 |
PILATA

|
Пуснато на: Вто 16 Апр, 2013 20:52 Заглавие: |
|
|
Metala написа: | Вчера на Уембли, неска в Нюкасъл...чичка уинс!
 |
в историята е записано че фен на Милоул лежа в затвора за убийство на кон с тупаник,съдили го че посяга на полицейски служител. _________________ НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Сря 17 Апр, 2013 10:59 Заглавие: |
|
|
Аре малко позитивизъм днеска  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Нед 21 Апр, 2013 22:02 Заглавие: |
|
|
|
 |
Metala Ultras Leader

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Loko do Grob

Регистриран на: 25 Мар 2012 Мнения: 65 Местожителство: София,Надежда 4
|
Пуснато на: Чет 25 Апр, 2013 15:49 Заглавие: |
|
|
Метъл ,разбрах от момчетата ,че ще ходят до съда ... Днеска едното момче е ходил утре или други ден другия отива. П.С Те са близнаци . _________________ 02.09.1929 - Това е свещенна дата .
1940,1945,1964,1978 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bulgarista
|
Пуснато на: Чет 25 Апр, 2013 15:57 Заглавие: |
|
|
Loko do Grob написа: | Метъл ,разбрах от момчетата ,че ще ходят до съда ... Днеска едното момче е ходил утре или други ден другия отива. П.С Те са близнаци . |
Кааааквооооо ???!!!
Майкавидееба ушев мръсен !!!  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Чет 25 Апр, 2013 17:50 Заглавие: |
|
|
Loko do Grob написа: | Метъл ,разбрах от момчетата ,че ще ходят до съда ... Днеска едното момче е ходил утре или други ден другия отива. П.С Те са близнаци . |
Ха!?!? Че те имат ли 18?!!? И защо тия неща се казват чак сега!! Кога се е разбрало!? И по какво обвинение?! Баси дебилите...още от втория мач почнаха  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Loko do Grob

Регистриран на: 25 Мар 2012 Мнения: 65 Местожителство: София,Надежда 4
|
Пуснато на: Чет 25 Апр, 2013 18:45 Заглавие: |
|
|
Току-що получих информация от въпросния 'вандал' който задържаха заедно с брат му ... Каза ми ,че днеска в съда му дали 2 години забрана за посещение на мач,и няколко месеца там обществен труд ... Ако някой може да помогне с нещо да помогне ,и търсете в снимките от мача ,ако видите снимка с момче ,което държи факлата веднага да я покажем на въпросните 'пазители на реда' и да спасим момчето...От малките за последните 4,5 години минаха много ,но тея които останахме верни сме малко...Нито за миг не се разклати вярата и любовта ни към Локомотив...А тъпите ушаци забрани дават  _________________ 02.09.1929 - Това е свещенна дата .
1940,1945,1964,1978 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
парци

Регистриран на: 05 Сеп 2006 Мнения: 6703 Местожителство: Parc des Partcalence
|
Пуснато на: Чет 25 Апр, 2013 19:22 Заглавие: |
|
|
Ебати милиционерщината... тия всички ушеви заедно с Цецо да ходят да се хвърлят от някъде. По възможност с примка на шийките.  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|