Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Съб 09 Фев, 2013 22:23 Заглавие: Пращане артикули в чужбина |
|
|
Пускам тази тема,защото в последните години все повече фенове и колекционери от чужди държави се обръщат към нас с молба за различни артикули,които правим и те искат да притежават. Е онзи ден някакво гърче дето живее в Швеция искаше да си купи и трите шала дето ги имаме на сайта.
Всички сме наясно,че в момента нямаме никаква система за онлайн търговия в България,какво пък остава за по света, което си е чисто наш проблем. Това не значи че трябва да кършин хатъра на читави хора по света, дето пряко или косвено искат да ни правя реклама.
Така и така не продаваме почти нищо напоследък, а дето се вика не сме толкова закъсали за пари, та се чудех не може ли да отделяме някаква квота на полусезон или на годишна база и да пращаме на такива желаещи хора. Пари няма да им взимаме, но си мисля че на някои от тях може да разчитаме за различни инициативи, които искаме да популяризираме в ултрас движението в Европа и по света. Да речем ако искаме плакати ГОГОФ ВЪН да се разпънат пред Берлинската опера - цък...имаме данните на човека дето е взел навремето и сега го молим да върне жеста...
Нещо такова...Идеята може да звучи малоумна,ама все пак е някаква външна проява на това че ни има ебаси. Чакам мнения от повече хора,щото вече си има чакащи за тая "програма"  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PILATA

|
Пуснато на: Нед 10 Фев, 2013 9:37 Заглавие: |
|
|
време,пари,народ който да се занимава с това
иначе не съм против
но и да "харесам" тая идея е безмислено,
нека тука да каже на кой му се занимава с това? _________________ НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Нед 10 Фев, 2013 10:48 Заглавие: |
|
|
Е колко му е да идеш до пощата на Плиска...На мене тва ми е напът за офиса, а и доста често ходя там така че не нема да е кой знае каква тегавина  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PILATA

|
Пуснато на: Пон 11 Фев, 2013 22:24 Заглавие: |
|
|
ми ок,
казвай какво имаш нужда и ще има логистична подкрепа.... _________________ НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Вто 12 Фев, 2013 10:59 Заглавие: |
|
|
PILATA написа: | ми ок,
казвай какво имаш нужда и ще има логистична подкрепа.... |
Ама нека и други да се изкажат, да не излезе че това е дву-лично решение  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Jenia LCI

|
Пуснато на: Вто 12 Фев, 2013 12:45 Заглавие: |
|
|
Аз се изказах, ама някой ми е изтрил мнението!!!
уууууууууу
ОСВИРКВАНИЯТА СА ЗАС МЕН:ТЪРО |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lokoman
|
Пуснато на: Чет 14 Фев, 2013 9:18 Заглавие: |
|
|
Просто казвате какво се иска праща се колет за сметка на получателя,има и евтини пратки от нашенски куриери.Таяз събота ще сложа и наличните артикули да си избират хората. _________________ ЛОКО СЕ ОБИЧА ! НЕ СЕ КОМЕНТИРА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
admin Site Admin

|
Пуснато на: Чет 14 Фев, 2013 12:33 Заглавие: |
|
|
Идеята на Метала за брандинг в чужбина е много хубава.
Даже и аз съм си мислил нещо такова, но не съм намирал или инициативност или точна форма за действие.
Ако разделим предложението на две направления:
1. Прокламиране на ИБУУ, Локо, Борбата с/у Гогоф и т.н. в световен мащаб
2. Онлайн доставки и продажби към чужбина
Реално след като съм в чужбина мога да върша нещо от тези неща.
Текущият проблем с 1) е че нямам материали за действие... Нещо ако измислим как да се сдобия или кои са подходящи. С удоволствие бих праснал едно знаме за снимка пред Айфеловата кула или пред Биг Бен.
За второто, мисля че най-доброто решение да се прави от БГ, защото колкото и зле да са пощи и ала бала ... асортимента е наличен при вас. Тук, ключов елемент е как ще се получват плащанията. Според мене хубава идея е да се отвори един PayPal и хората от чужбина ще плащат. Не е нужно да се разправяте с наложени платежи, банкови трансери, парични преводи и т.н. Общо взето системата както е в БГ - плащане при доставка е по гъвкава и в повечето случаи се предплаща. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
admin Site Admin

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
PILATA

|
Пуснато на: Чет 14 Фев, 2013 23:40 Заглавие: |
|
|
lokoman написа: | Просто казвате какво се иска праща се колет за сметка на получателя,има и евтини пратки от нашенски куриери.Таяз събота ще сложа и наличните артикули да си избират хората. |
за сметка на получателя и ше се получи,
тука идеята е набутвация с цел пропаганджа.... _________________ НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Съб 16 Фев, 2013 16:25 Заглавие: |
|
|
Чайте, чайте...мене тука друга ми беше идеята Едно е да се прави кинта като се продава в чужбина за пара, друго е да се праща е така "pro bono"с евентуалното условие "Я разпани тоя чаршаф АНТИ ГОГОФ пред банята в твойто село".
Тва за PayPal и т.н. е много яко като идея, ама кой ще се занимава с тва...Винаги опираме до това, че идеи милиони, а изпълнители кур.Нема ядове да пратим нещо на Радо да си има на место там и да джитка. Дето се вика сеа и свободна пара има и артикул залежал бол.
А тва с "изпращане за сметка на получателя" не знам как го измислихте и поне допреди години като се занимавах активно с трампи по нета, такова нещо нямаше  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PILATA

|
Пуснато на: Съб 16 Фев, 2013 18:00 Заглавие: |
|
|
казах го с ирония "за сметка на получателя"
трябва да дадеш за да получиш, така разправяше Неризаров във филма "Маргарит и Маргарита", помниш ли от зрелия соц...
много ясно че набутвация с цел пропаганджа анти кайчовизъм.... _________________ НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|