Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
bulgarista
|
Пуснато на: Пет 01 Юли, 2011 15:20 Заглавие: Локо София организира мач в памет на Начко Михайлов-05.07.11 |
|
|
Локо София организира мач в памет на Начко Михайлов
01 юли 2011 13:52
Футболни легенди се събират на 5-ти юли
На 5-ти юли 2011 г. се навършват 62 г. от рождението на Атанас Михайлов – Начко, легендарния играч на Локомотив Сф и българския футбол, който напусна този свят на 1-ви октомври 2006 г.
В памет на знаменития футболист и по повод 62-годишнината от рождението му във вторник, 5-ти юли, от 18.30 ч. на ст. „Локомотив” ще се играе приятелски мач между ветераните на Локомотив Сф и Сборен отбор от ветерани, бивши национали и приятели на бате Начко. За ветераните на Локомотив Сф ще играят Ангел Колев, Нако Дойчев, Бойчо Величков, Венци Арсов, Йордан Стойков – Бумбо, Боре Илиев, Борис Манолков и още много други бивши съотборници и възпитаници на легендата.
Атаката на отбора със сигурност ще бъде водена от малкия син на Начко Виктор, а неговият брат Мишо ще бъде помощник на ст. треньора Григор Петков. Старши треньор пък на сборния отбор ще бъде Димитър Пенев, а с капитанската лента тима ще изведе Премиерът на България г-н Бойко Борисов. Във формацията ще се включат Емил Бучински, Павел Панов, Божидар Искренов, Емил Спасов, Сашо Борисов и други популярни бивши футболисти. Гости на срещата ще бъдат кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, Валентин Михов и др. Входът за събитието е свободен и нека всички, които обичат Начко Михайлов да дойдат, защото легендите се раждат и никога не умират. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Pride

|
Пуснато на: Пет 01 Юли, 2011 15:33 Заглавие: |
|
|
Досега мача се организираше от синовете на Начко, най-после в нещо да се включи и т. нар. "ПФК" _________________ 8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Пет 01 Юли, 2011 16:03 Заглавие: |
|
|
Колко са се включили е отделна тема...
Но аз лично съм адски бесен от поредното асоцииране на властта в лицето на ББ с Начко и с Локомотив. ЛОКОМОТИВ НИКОГА НЕ Е БИЛ ОТБОР НА ВЛАСТТА!!! И това е било най-голямото му очарование. Оставиха бате Начко да умре забравен, без бенефис, без нищо, а сега трупат дивиденти на негов гръб. Мисля че трябва да вземем отношение по въпроса  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ra4mO

|
Пуснато на: Пет 01 Юли, 2011 19:55 Заглавие: |
|
|
Metala написа: | Колко са се включили е отделна тема...
Но аз лично съм адски бесен от поредното асоцииране на властта в лицето на ББ с Начко и с Локомотив. ЛОКОМОТИВ НИКОГА НЕ Е БИЛ ОТБОР НА ВЛАСТТА!!! И това е било най-голямото му очарование. Оставиха бате Начко да умре забравен, без бенефис, без нищо, а сега трупат дивиденти на негов гръб. Мисля че трябва да вземем отношение по въпроса  |
АБСОЛЮТНО!
Да го духа политическият ПР! _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bulgarista
|
Пуснато на: Съб 02 Юли, 2011 12:39 Заглавие: |
|
|
"Отзад - катеначо, отпред - бате Начо!" - това е историческа реплика, свързана с футбола ни.
На 5 юли 1949 година е роден легендарният Атанас Михайлов Христов, по-известен като Начко Михайлов. Той умира на 1 октомври 2006 година. Като футболист Михайлов е бил нападател. Прави дебют за мъжкия отбор на Локомотив София едва на 15-годишна възраст. За „червено-черните“ играе в периода от 1964 до 1968 година. Вторият му период в тима е от 1971 до 1981 година. От 1969-1871 година носи екипа на ЖСК Славия.
През 1981 преминава в кипърския Неа Саламина, където остава 1 сезон. Има 348 мача и 148 гола в „А“ група (301 мача и 136 гола за Локомотив и 47 мача с 12 гола за ЖСК Славия). Двукратен шампион на България през 1964 и 1978 година с екипа на Локомотив. Изиграл 45 мача за националния отбор, в които е реализирал 23 гола. Две срещи е изиграл и за "Б" тима на Бълария, в които се отчел с 1 попадение. 46 мача с 31 гола за младежкия национален отбор (до 23 г.), за който е рекордьор по отбелязани голове. За юношеския национален (до 17 г.) отбор е изиграл 3 мача, в които е отбелязал един 1 гол. Участва на Световното първенство през 1974 година в Германия.
Сребърен медалист от Олимпийските игри в Мексико през 1968 година. Тогава е обявен за най-добър футболист на турнира. Четвъртфиналист за Купата на УЕФА през 1978/1979 година. Двукратен финалист в турнира за Купата на България 1975 и 1977 година. Става Футболист на България през 1979 година.
В евротурнирите има общо 21 мача и 9 гола, 8 от тях за Локомотив. С червено-черната фланелка отбелязва едно попадение в турнира за КЕШ. Незабравими за феновете остават мачовете с Монако 1979/80 година. Тогава отбелязва 5 гола в две срещи. „Железничарите“ печелят едната с 4:2, а губят другата с 1:2. По този повод получава прякора „Моначко“.
Изключителен техник с несравним поглед върху играта и спортсменско поведение на терена. Майстор на паса, свободните удари и голове направо от ъглов. Дългогодишен лидер на "железничарите". Приключва кариерата си в Неа Саламина Кипър. Впоследствие треньор и селекционер в любимия си Локомотив София. Абсолютен рекордьор по отбелязани голове за националните отбори (54). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PILATA

|
Пуснато на: Вто 05 Юли, 2011 7:53 Заглавие: |
|
|
абе,тоя дали ше играе?
 _________________ НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Вто 05 Юли, 2011 8:46 Заглавие: |
|
|
Е много ясно. То затова е цялата истерия. А Фандъкова ще вика за него  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Turo_Bufera I.B.U.U.
|
Пуснато на: Вто 05 Юли, 2011 9:00 Заглавие: |
|
|
PILATA написа: | абе,тоя дали ше играе?
 |
Как нема да играе бе.Нали цел живот е бил капитан на националния отбор,та сега е капитан на ветераните! _________________ МАШИНА ЗА ЛЕГЕНДИ ПРЕЗ 29-ТА СЕ РОДИ,
И ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ИМЕТО СИ ИЗГРАДИ!
НАЧКО,КОТКОВ,СПИРО,БЕЛИЯ ОРЕЛ...!
ПОБЕДАТА ИМ БЕШЕ ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ!
ЗА ЧЕСТ И СЛАВА ВИНАГИ СА ТЕ ИГРАЛИ!
ЛОКО СОФИЯ НИКОГА НЕ СА ПРЕДАЛИ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PILATA

|
Пуснато на: Вто 05 Юли, 2011 9:28 Заглавие: |
|
|
за съжаление ще има много хора посетили тоя мач не заради панметта на бате Начко,а заради Бойко Борисов ,
но това е положението... _________________ НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bulgarista
|
Пуснато на: Вто 05 Юли, 2011 11:05 Заглавие: |
|
|
Ако коварната болест не го бе отнела от нас преди 5 години, днес Начко Михайлов щеше да навърши 62. Всички, които се интересуват от футбол, знаят, че това е един от големите български футболисти в историята. Съвременниците му го помнят с брилянтните изпълнения на пряк свободен удар, с чудесните му извеждащи пасове, дори с головете направо от корнер. Имаше неподражаем стил, на който не можеше да попречи дори лекото коремче в по-късните му футболни години. Малко известен факт е, че Атанас Михайлов дебютира в „А“ група на 15 години и 363 дни, два дни преди 16-ия си рожден ден. Голям играч, легенда на Локомотив Сф. В негова памет тази вечер от 18.30 часа ще се състои мач между ветерани на стадиона в „Надежда“.
Но на мен ми се ще да ви споделя една лична история отпреди доста години. Ще си позволя да ви я разкажа от първо лице, единствено число, защото тя остави сериозен емоционален спомен у едно хлапе. Чували сте за прякора, който лепнаха на Начко Михайлов французите едно време. Той стана МОНАЧКО в техните очи, след като вкара общо 5 гола във вратата на монегаските в двата мача на Локо Сф срещу Монако от евротурнирите. Четири в България за 4:2 и още един в Княжеството за 1:2 и крайния успех за нашия тим през сезона 1979-80 година.
Тогава бях 16-годишен ученик в лицей в Тунис и с нетърпение чаках поредния брой на списанието „Франс футбол“, за да прочета последните новини и коментари от света на футбола.
А в онзи конкретен брой имаше голям материал, посветен на мачовете Локо Сф – Монако. С очите си видях заглавието „Моначко“. А още по-приятното съвпадение бе, че разлиствах списанието в компанията на мой съученик-французин, привърженик именно на отбора на Монако.
И тогава едно българче в чужбина се почувства изключително гордо от своята националност. Затова пази и до днес спомена от онзи момент, който сега сподели с вас.
Какво да добавя сега, години по-късно, освен: „Благодаря ти, бате Начко-Моначко!“ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Pride

|
Пуснато на: Вто 05 Юли, 2011 11:25 Заглавие: |
|
|
 _________________ 8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Вто 05 Юли, 2011 12:19 Заглавие: |
|
|
Абе мачът не е ли от 18:30 бе?!?!
И къде виси тоя плакат!? _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bulgarista
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Pride

|
Пуснато на: Вто 05 Юли, 2011 16:11 Заглавие: |
|
|
Metala написа: | Абе мачът не е ли от 18:30 бе?!?!
И къде виси тоя плакат!? |
Нямам идея новспорт са го снимали. _________________ 8 ПОРЕДНИ МАЧА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТУРНИРИ БЕЗ ЗАГУБА, ТОВА Е ЛОКОМОТИВ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Metala Ultras Leader

|
Пуснато на: Вто 05 Юли, 2011 18:30 Заглавие: |
|
|
Да му еба майката случи ми се сечен крак и не можах да ида на стадиона да го гледам Сега тука гледам на живо...за сефте виждам да коментират мач по уредбата...Не мога да преценя колко хора има и дали е имало полит лизане преди мача...ама тия дето са били ще кажат...
Сега казаха че имало над 1000 души...  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|