Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
ЖСК СОФИЯ
|
Пуснато на: Пет 02 Сеп, 2011 18:45 Заглавие: 82 години ЛОКОМОТИВ |
|
|
На днешната дата преди 82 години е основан Локомотив София! Честито на всички, които милеят за червено-черните от София.
"Объркването" с датите идва от "политически удобният" по време на комунизма, Милко Милев, който според тогавашната пропаганда е основал Локомотив. Излишно е да се споменава, че Милев е член на комсомола и виден партизанин. Именно поради това е лансирано, че Локомотив е създаден от него на 15 май 1929 г. Истината обаче е, че клуба е създаден на 2 септември от присъствалите 18 човека, като първи президент на клуба е Петър Петров - Фараона.
Двамата автори, които изследват историята на Локомотив Петър Милушев и Силвестър Милчев, са на различни мнения по темата и до днес. Фактите обаче категорично подкрепят аргументите на Силвестър Милчев. В огласеният за първи път от него Препис на Учредителния протокол ясно са описани имената на основателите.
Днес всички трябва да сведем глава в знак на признателност към всички дали много на Локомотив през годините.
Първият президент:
Петър Петров, с прякора "Фараона". Планински водач. Пръв преминал соло през зимата "Котешкият чал" и "Средоноса" в Пирин планина. Изкачил като водач на връх "Вихрен" петнайсет души слепи хора. Връща ги всички без една драскотина. Опитайте се днес да направите такова постижение. Също много начетен човек с образование знаещ езици, катерил в Алпите, живял във Франция. След смяната на режима му дават най-многото
да стане механик в БДЖ. Умира през осемдесете години самотен в голяма мизерия.
П.С. Показателен за състоянието на Локомотив като клуб, а и за нас като публика е, че само един човек се сети, за днешният юбилей...тъжно _________________ "Когато публиката е малко, замисли се за причината!" - Никола Котков |
|
Върнете се в началото |
|
|
tseko
|
Пуснато на: Пет 02 Сеп, 2011 19:42 Заглавие: |
|
|
Честито и от мен на всички!
Пожелавам си за напред още повече успехи и възходи на любимият отбор!
САМО ЛОКО! _________________ ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Turo_Bufera I.B.U.U.
|
Пуснато на: Пет 02 Сеп, 2011 23:47 Заглавие: |
|
|
Честит рожден ден на всички Локомотивци! _________________ МАШИНА ЗА ЛЕГЕНДИ ПРЕЗ 29-ТА СЕ РОДИ,
И ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ИМЕТО СИ ИЗГРАДИ!
НАЧКО,КОТКОВ,СПИРО,БЕЛИЯ ОРЕЛ...!
ПОБЕДАТА ИМ БЕШЕ ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ!
ЗА ЧЕСТ И СЛАВА ВИНАГИ СА ТЕ ИГРАЛИ!
ЛОКО СОФИЯ НИКОГА НЕ СА ПРЕДАЛИ! |
|
Върнете се в началото |
|
|
plehan4o
|
Пуснато на: Съб 03 Сеп, 2011 7:40 Заглавие: |
|
|
Поклон пред всички оставили светла диря в историята на нашия велик тим!
Честит рожден ден! |
|
Върнете се в началото |
|
|
PILATA
|
Пуснато на: Съб 03 Сеп, 2011 8:04 Заглавие: |
|
|
Локомотив над всички и над всеки!
живи и здрави _________________ НАЙ МИ Е КРИВО, НАЙ МИ Е ДОЛНО,КОГАТО МЕ ЧЕРПЯТ С БЕЗАЛКОХОЛНО
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Metala Ultras Leader
|
Пуснато на: Съб 03 Сеп, 2011 9:57 Заглавие: |
|
|
Бих казал само едно - САМО НИЕ!!!
Поклон пред всички дали началото на нещо, което за нас е повече от религия, мисия и вяра.
Мисля че след над 80 години лутане и перипетии в тъмницата на безхаберието се пада на нас честта и най-вече отговорността да въздигнем тази дата като истински празник. Било то с честване или пропаганда,но ние май май сме единственият български клуб около което създаване всичко е кристално и до дата ясно и точно. Трябва да се гордеем и с това..>Защото сме и най-истинските. _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
|
|